Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Το Ηράκλειο και η ανακύκλωση

Υπάρχουν και καλά νέα! Δείτε και αυτό το ρεπορτάζ (25 Μαϊου) της τοπικής εφημερίδας "Πατρίς":

"Η πρώτη πόλη στην ανακύκλωση έχει γίνει το Ηράκλειο, αφού έχει ανακυκλώσει σε διάστημα δύο μόλις μηνών, πάνω από 300.000 μπουκάλια στα ειδικά μηχανήματα ανταποδοτικής ανακύκλωσης. 

Το Ηράκλειο έχει κατορθώσει να ξεπεράσει κατά πολύ, μεγάλους δήμους όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και ο Πειραιάς. Παρ’ όλα αυτά, στα ίδια περίπου επίπεδα κυμαίνεται η ανακύκλωση και στον δήμο Ρόδου, με το κοντινό νησί να έχει ανακυκλώσει περίπου 295.000 μπουκάλια στο πλαίσιο της ανταποδοτικής ανακύκλωσης. 

Ο δήμος Ηρακλείου και η αρμόδια αντιδημαρχία, ευελπιστούν πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας που ολοκληρώνεται η πρώτη φάση ανταποδοτικής ανακύκλωσης, οι πολίτες θα συνεχίσουν με εντατικούς ρυθμούς, ώστε η πόλη να ανακηρυχτεί και επίσημα “Πόλη της ανακύκλωσης” πανελλαδικά. 

Αξίζει να σημειωθεί πως το μεγαλύτερο μερίδιο “ευθύνης” απέναντι σ’ αυτή την προσπάθεια έχουν οι μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι από την πρώτη ημέρα στηρίζουν το συγκεκριμένο θεσμό. Τη στήριξη τους στο θεσμό, ήρθε να μεγιστοποιήσει ο διαγωνισμός ανταποδοτικής ανακύκλωσης που ολοκληρώνεται στο τέλος αυτής της εβδομάδας, στον οποίο χαρίζονται πλούσια δώρα. 

Εκατοντάδες μαθητές απ’ όλα τα σχολεία της πόλης έχουν επιδοθεί σ’ έναν αγώνα ανακυκλώσιμων υλικών. Στόχος τους, είναι σαφέστατα η νίκη, αλλά και η απόδειξη πως η νέα γενιά μπορεί και θέλει να στηρίξει ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος. Μέχρι στιγμής, οι προσπάθειες που γίνονται απ’ όλα τα τμήματα είναι εντατικές, ενώ όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, το πρώτο τμήμα σε ανακύκλωση θα πρέπει να έχει ανακυκλώσει περισσότερα από 20.000 μπουκάλια για να κερδίσει". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου