Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Πρώτοι οι τελευταίοι στον ΕΟΕΣΔΑΠ

Συνεχίζουν να συμβαίνουν πράγματα που αποδεικνύουν ότι υπάρχουν πολλά παράξενα με τα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης. Εδώ και περίπου 20 ημέρες έχουμε πει ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν οι πιέσεις και να μπει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Όμως τα παράξενα του κόσμου συνεχίζονται.

Μετά την πίεση όλων μας κάτι  άρχισε  να κινείται. Απ' ότι μάθαμε θα έλθει για  ανανέωση της έγκρισης το σύστημα της ΑΦΗΣ.

Θα μπορούσε να πει κανείς μπράβο. Η  διαδικασία ξεκινά και ο ΕΟΕΔΣΑΠ κάνει τη δουλειά του. Όμως υπάρχουν σημαντικά ερωτηματικά για αυτούς που γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει με τα συστήματα.

Γιατί επιλέγεται πρώτο το σύστημα της ΑΦΗΣ;

Είναι αυτό που έχει το παλαιότερο πρωτόκολλο κατάθεσης του φακέλου του ; Από ότι μαθαίνουμε δεν ισχύει αυτό!

Είχε ξεκινήσει η αξιολόγησή του από το προηγούμενο ΔΣ του ΕΟΕΔΣΑΠ ή από την Επιτροπή Παρακολούθησης Εναλλακτικής Διαχείρισης πριν αυτή καταργηθεί οπότε είχε μείνει το θέμα της έγκρισης σε εκκρεμότητα ; Ούτε αυτό ισχύει λένε οι υπηρεσιακοί που παρακολουθούν το θέμα.

Μήπως ο φάκελος της ΑΦΗΣ είναι από τους τελευταίους που κατατέθηκαν για ανανέωση της έγκρισης; Ναι το βρήκατε... Αυτό ισχύει!

Μήπως οι λόγοι της επιλογής του είναι άλλοι; Μήπως λοιπόν απλώς διευκολύνει, γιατί είναι εύκολη υπόθεση, αφού έχει πιάσει τους στόχους του και δεν θα χρειαστεί να μπουν ειδικοί όροι που προβλέπει ο Νόμος 2039 για την έγκρισή του; Σε αντίθεση δηλαδή με τα περισσότερα υπόλοιπα συστήματα που έχουν διάφορα προβλήματα;

Ποια είναι λοιπόν τα κριτήρια επιλογής για την σειρά εξέτασης της ανανέωσης έγκρισης των συστημάτων;

Καλό είναι τα μέλη του ΔΣ του ΕΟΕΔΣΑΠ να ενημερωθούν για όλα αυτά, ώστε να κάνουν  το έργο τους, έχοντας όλα τα δεδομένα.

Πάντως είναι ελπιδοφόρο που τα θέματα προχωρούν έστω και έτσι. Εδώ είμαστε για να δίνουμε και τα μπράβο αλλά και τα φώτα για τις σκοτεινές πλευρές. Αυτό που ενδιαφέρει είναι να τηρούνται οι νόμοι του κράτους και να μην πεφτουν πιέσεις στους απλούς εργαζόμενους να παρατυπήσουν ή να παρανομήσουν. Να κάνουν τα συστήματα τη δουλεια τους και όποιο έχει "τρύπες" να τις διορθώσει και να μην την πεφτει στις υπηρεσίες για να κάνουν τα στραβά ματια ή να κάνουν πλάτες. Δεν μπόρει ο απλός εργαζόμενος να ρισκάρει τη θέση του  για να κάνουν ορισμένοι χρυσές μπίζνες

Γιατί εμείς είμαστε μόνιμοι εργαζόμενοι και όχι προσωρινοί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου