Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Τα οργανωμένα συμφέροντα θέλουν τους εργαζόμενους φιμωμένους!

Οι  εργαζόμενοι στο Υπουργείο πρώτα απόλα αναγκαστήκαμε να γίνουμε  νομικοί για να απαντάμε σε δικαστικά έγγραφα. Μας έκαναν όμως και  οικονομολόγους  για να αξιολογούμε επιχειρησιακά σχέδια.

Είναι αυτός ο ρόλος μας; Είναι ο ρόλος μας να γινόμαστε στόχος επιχειρηματικών συμφερόντων και να δεχόμαστε πιέσεις; Εχουν πεσει πάνω μας να κάνουμε πίσω.

Δυστυχώς η ιστορία επαναλάμβανεται κάθε φορά που κάνουμε το καθήκον μας! Κάθε φορά που κάνουμε ελέγχους και ανακαλύπτουμε περίεργες ιστορίες.

Που είναι λοιπόν η επίσημη νομική υποστήριξη που πρέπει να έχουν οι συνάδελφοι από το Υπουργείο, όταν καλούνται από δικαστικούς λειτουργούς για να καταθέσουν για προβλήματα που έχουν βρει σε ελέγχους; Πώς  θα προστατευτούν οι συνάδελφοι ώστε να μην στραφούν εναντίον τους αυτοί που θίγονται από τις καταθέσεις τους; Ποιος θα πληρώσει τους δικηγόρους που μπορεί να χρειαστούν οι συνάδελφοι, αν κάποιοι προβούν σε ενέργειες εναντίον τους;

Το Υπουργείο επιθυμεί να κάνουμε το καθήκον, μας υποστηρίζει όμως όπως χρειάζεται;

Περίεργα πράγματα ακούμε μέσα στην υπηρεσία  για τη δύσκολη θέση που είναι οι συνάδελφοι του ΓΕΔΣΑΠ που καλούνται από εισαγγελείς για να πουν τι προβλήματα έχουν ανακαλύψει για συλλογικά συστήματα.

Θα έχουν  την κατάλληλη επίσημη νομική υποστήριξη ή θα συνεχίζουν να προσπαθούν να καλύπτουν μόνοι τους τα νομικά νώτα τους;

Ελπίζουμε ότι η Υπουργός μας θα τους στηρίξει γιατί και γνωρίζει και θέλει να βελτιώσει την κατάσταση στην ανακύκλωση. Μήπως ήλθε η κατάλληλη ώρα; Μήπως έφτασε ο καιρός οι συνάδελφοι να κάνουν απερίσπαστοι το καθήκον τους; Νοιώθουν σαν τη καλαμιά στο κάμπο, αλλά πρώτα απόλα θα τους στηρίξει η συμπαράσταση και η αλληλλεγγύη όλων μας, Τα υπόλοιπα θα ερθουν με αγώνα και επιμονή


Εργαζόμενοι του ΥΠΕΚΑ

3 σχόλια:

  1. ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ;
    Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΑΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG;
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΤΗ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H ανακυκλωση δεν είναι στην ευθύνη του ΕΟΕΔΣΑΠ;
    Τι προβλημα έχετε εσεις του ΥΠΕΚΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. - Το τελευταίο πρόβλημα ελέγχου, με δικαστικές εμπλοκές, είναι αυτό με το ΣΥΔΕΣΥΣ.

    - Η Υπουργός ενημερώνεται για όλα τα θέματα, γιατί πρέπει να τα ξέρει όλα.

    - Να σημειωθεί ότι παρόλο που ξεκίνησε ο ΕΟΕΔΣΑΠ πάλι οι συνάδελφοι του ΥΠΕΚΑ τρέχουν τα θέματα. Συνάδελφοι, με παράλληλα καθήκοντα, είναι τα μοναδικά στελέχη του ΕΟΕΔΣΑΠ. Ο οργανισμός δεν έχει κανένα δικό του εργαζόμενο, παρά μόνο ΔΣ που συνεδριάζει 1 φορά το μήνα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή