Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Πρώτη καταδίκη για παραβίαση του νόμου περί ανακύκλωσης

Τελικά κάποιοι  ανάμεσα στους εργαζόμενους του Υπουργείου τα είχαν πει έγκαιρα και έγκυρα.

Σήμερα έγινε γνωστό στην υπηρεσία  ότι η ΕΕΑΑ είναι το πρώτο Συλλογικό Σύστημα που καταδικάστηκε για παράβαση του Νόμου 2939, δηλαδή του Νόμου βάσει του οποίου εγκρίθηκε η  λειτουργία της ΕΕΑΑ!

Σήμερα μάθαμε ότι η ΕΕΑΑ καταδικάστηκε γιατί παρανόμως τοποθέτησε κέντρο ανακύκλωσης στον Σκλαβενίτη. Σήμερα μάθαμε ότι η ΕΕΑΑ καταδικάστηκε γιατί δεν άκουσε τις γνωμοδοτήσεις των συναδέλφων μας. Το δικαστήριο τους καταδίκασε γιατί παραβίασαν το Νόμο 2939.

Αγαπητοί συνάδελφοι, τελικά είχαν δίκιο όλοι αυτοί που μας έλεγαν ότι:

- ο Γιάννης Ραζής δεν είναι ένα golden boy που πληρώνεται με 120.000 ευρώ το χρόνο, αλλά είναι ένας γενικός διευθυντής που μπορεί να κάνει τα πάντα, ακόμα και να παρανομήσει, για να δικαιολογήσει το μισθό του

- ο Γιάννης Ραζής δεν είναι ο ελέγχων που είναι και ελεγχόμενος, αλλά είναι το μοναδικό έμπειρο στέλεχος των συλλογικών συστημάτων που μπορεί να μας δείξει πώς μπορεί να παραβιάζει το νόμο 2939 και να καταδικάζεται, επειδή υπάρχει και δικαιοσύνη

- ο Γιάννης Ραζής δεν είναι ακατάλληλος για μέλος του ΔΣ του ΕΟΕΔΣΑΠ, αλλά είναι ο κατάλληλος για να δείξει πώς μπορεί να εφαρμόζεται ο νόμος 2939 και να καταδικάζεται συλλογικό σύστημα για παράβασή του

- ο Γιάννης Ραζής δεν είναι τυχαία το μοναδικό στέλεχος του μοναδικού συλλογικού συστήματος που είναι στο ΔΣ του ΕΟΕΔΣΑΠ, αλλά είναι ο μοναδικός καταδικασμένος γενικός διευθυντής συλλογικού συστήματος για παράβαση του νόμου της ανακύκλωσης

- ο Γιάννης Ραζής δεν είναι ακατάλληλος για να ελέγχει τους υπηρεσιακούς παράγοντες από το ΔΣ του ΕΟΕΔΣΑΠ, αλλά είναι ο κατάλληλος που έδειξε ότι οι γνωμοδοτήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων δικαιώνονται από τις δικαστικές αρχές

- ο Γιάννης Ραζής δεν είναι ακατάλληλος για να εκπροσωπεί το Υπουργείο μας στον ΕΟΕΔΣΑΠ, αλλά είναι ο κατάλληλος που δείχνει ότι μόνοι μας βγάζουμε τη φήμη ότι διαλέγουμε να μας εκπροσωπούν όχι οι άριστοι, αλλά οι αρεστοί και οι κολλητοί των συμβούλων της πολιτικής ηγεσίας

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΙΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΖΗΣ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΑΜΑ ΕΚΘΕΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΕΙ.

Μπράβο Γιάννη μας, είσαι ότι καλύτερο μάς έχει συμβεί !

Καληνύχτα μας .....

7 σχόλια:

  1. ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΚΟΡΠΙΣΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΑ ΛΥΟΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ .
    ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΦΕΡΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΤΕ ΣΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ.

    ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ Ως ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ?
    ΠΟΤΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΘΑ ΝΟΙΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο προηγούμενο σχόλιο του Ανώνυμου βλέπουμε τις θεωρίες συνομωσίες στο φόρτε τους. Οι υπηρεσίες του υπουργείου μέχρι και οι απλοί εργαζόμενοι ξέρουμε πολύ καλά τι συμβαίνει. Ξέρουμε ποιες τάχατες 'μη κερδοσκοπικές' εταιρείες μας πιέζουν. Ξέρουμε ποια συστήματα ανακύκλωσης έχουν παραβιάσει καθε σημείο της σύμβασης και της λογικής. Επειδή είμαστε και πολίτες ξέρουμε πολύ καλά ποια συστήματα προσπαθούν να καλύψουν με παρεμβάσεις στις υπηρεσίες τη ζημιά που κάνουν στη πόλη και στην έννοια της ανακύκλωσης. Αλλά πάντα φταίνε οι (όλοι) άλλοι και όχι αυτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με εχει παρασύρει η κορη μου που ειναι μαθήτρια του δημοτικού να γινω φανατικος της ανακύκλωσης. Με μεγαλη μου έκπληξη έχω διαπιστώσει οτι ο ενθουσιασμός της κόρης μου και η μεθοδικότητα της γυναίκας μου πανε κυριολεκτικά στα σκουπίδια. Οι μπλε κάδοι της γειτονιάς μου ειναι σε άθλια κατάσταση και γεμάτοι απο κοινά σκουπίδια. Ποιος ειναι ο υπεύθυνος τελικά; Γιατί διαφημίζει η κυβέρνηση και το υπουργείο την ανακύκλωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριοι είναι πρωτοφανές οι υπηρεσίες και οι υπάλληλοι του αρμόδιου Υπουργείου, αντί να καταγγείλουν όλες τις παρατυπίες που περιγράφουν εδώ στην Υπουργό τους, που τέλος πάντων φημίζεται για την περιβαλλοντική της ευαισθησία, έφτιαξαν web site για να λένε τον «πόνο» τους. Δύο πράγματα μπορώ να σκεφτώ: ή ότι η Υπουργός δεν ενδιαφέρεται και επομένως οι ευαισθητοποιημένοι υπάλληλοι και οι υπηρεσίες του Υπουργείου προσπαθούν να δημοσιοποιούν με αυτό τον τρόπο τα όσα συμβαίνουν με το θέμα της ανακύκλωσης ή ότι κάποιοι άλλοι κρύβονται πίσω από αυτές τις τοποθετήσεις.
    Και δεν πιστεύω ότι συμβαίνει το πρώτο, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση, οι «ανώνυμοι» υπάλληλοι και υπηρεσίες, αντί να ασχολούνται συνέχεια με το Γιάννη Ραζή θα έπρεπε να καταγγείλουν πρωτίστως την κ. Μπιρμπίλη για την αδιαφορία της. Επίσης, όλα τα στραβά σε σχέση με την ανακύκλωση γίνονται στο σύστημα των μπλε κάδων?
    Μήπως τελικά κρύβονται κάποιοι άλλοι πίσω από την ανωνυμία?
    Τυχαίο? Δε νομίζω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ φίλε ή αγαπητή φίλη,

    Μας δείχνεις ότι είσαι φίλος κάποιου 'μη κερδοσκοπικού' συστήματος και δεν έχεις κανένα πρόβλημα να εισαι επιθετικος.. Κλασική συμπεριφορά ενός τετοιου 'συστήματος' . Ρώτα να μάθεις πόσες φορές οι εντολοδόχοι αυτου του 'συστήματος' έχουν στείλει τελεσίγραφα και προειδοποιήσεις σε συναδέλφους μας.
    Καλές οι σκέψεις σου αλλά φαίνεται ότι δεν εχεις ενημερωθει πως λειτουργούμε εδώ στο ΥΠΕΚΑ. Αν ήσουν παλιός θα ήξερες ότι έχουμε ξαναλειτουργήσει έτσι, όταν βλέπουμε ότι τα πράγματα δεν πάνε άλλο και πρέπει να αλλάξουν. Αν ήξερες, θα γνωριζες ότι όταν αποφασίζουμε να μπούμε ασπίδα σε συναδέλφους το κάνουμε και μάλιστα πετυχαίνουμε να φυλάξουμε τους εργαζομενους.

    Για αυτό, καλοί οι νέοι αλλά οι παλιοί είναι αλλιώς. Ειδικά όταν έχουν απόλυτο δίκιο. Είσαι νέος και έχεις τη σιγουριά να ξέρεις τι ενδιαφέρει την Υπουργό μας και πως έχει ενημερωθεί εκείνη. Τι νομίζεις ότι είναι η Υπουργός, υπάλληλός καποιας "μη κερδοσκοπικής";

    Τώρα γιατί ασχολούμαστε με το Γιάννη Ραζή: ο Ραζής δεν είναι μόνο ένα γκολντεν μπόι που κάνει μαιμουδιές, αλλά εχει γίνει γνωστός στους διαδρόμους του υπουργείου από τις ιστορίες που λεει και τις πιέσεις προς του συναδέλφους.

    Τέλος, σχετικά με τους μπλε κάδους θα πούμε μερικά πράγματα που τα ξέρει όλη η Ελλάδα. Οι μπλέ κάδοι είναι η μεγαλύτερη πληγή της ανακύκλωσης. Κάνε μια αναζήτηση στο ιντερνέτ και θα δεις για πιο σύστημα υπάρχουν οι περισσότερες καταγγελίες. Μόνο αν ζεις σε άλλη χώρα και δεν βλέπεις τι γίνεται κάθε μέρα στους μπλε κάδους, που είναι γεμάτοι σκουπίδια, παρά τα εκατομύρια που μαζεύει η 'μη κερδοσκοπική' εταιρεία που τα διαχειρίζεται. Και για να ξέρεις, στη συνέχεια ακολουθεί η Ανακύλωση Συσκευών. Υπάρχουν και με άλλα συστήματα προβλήματα, αλλά αν είχες το χρόνο να μιλήσεις με κόσμο, για αυτά τα δύο συστήματα θα σου έλεγαν παράπονα. Δεν θα ακούσεις κάποιον να μιλάει αρνητικά π.χ. για την ΑΦΗΣ.

    Απλώς ο Ραζής είναι ο μόνος που μιλάει για λογαριασμό και των άλλων, επειδή λέει είναι και ο πρόεδρός τους! Και επιπλέον είναι και μέλος του ΔΣ του ΕΟΕΔΣΑΠ. Πολυθεσίτης μας βγήκε (γενικός διευθυντής της ΕΕΑΑ, πρόεδρος του συνδέσμου των συστημάτων και μέλος του ΔΣ του ΕΟΕΔΣΑΠ) !

    Οι συνάδελφοι δεν είναι ο καθένας μόνος του.

    Εργαζόμενοι ΥΠΕΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και βέβαια δεν είναι υπάλληλος κάποιας «μη κερδοσκοπικής» η Υπουργός. Η κ. Μπιρμπίλη είναι η επικεφαλής του Υπουργείου σας και οφείλει να παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σας προστατεύει από τις πιέσεις του κάθε Ραζή και να κάνετε τη δουλειά σας χωρίς φόβο και ανάγκη προστασίας.
    Γιατί δεν το κάνει?
    Τι υπονοείτε λοιπόν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επειδή η Υπουργός μας έχει δείξει, μέχρι σήμερα, ότι δεν είναι πολιτικάντης, ούτε ήλθε για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα, ελπίζουμε ότι θα διορθώσει τις λανθασμένες αποφάσεις της.

    Βέβαια, ο καθένας έχει την ευθύνη των επιλογών του και δεν θα στηρίξουμε ανθρώπους που εκθέτουν την Υπηρεσία.

    Εργαζόμενοι ΥΠΕΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή