Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΟΕΔΣΑΠ: Ο Ελέγχων είναι και Ελεγχόμενος!


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Καλή σεζόν να έχουμε και να αντέξουμε τα πράγματα, γιατί αναμένεται να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο η κατάσταση.

Θα πρέπει όμως να μην αντέξουμε κάποια άλλα περίεργα που συνέβησαν στο Υπουργείο μέσα στις διακοπές, ειδικά τώρα που γυρίσαμε ανανεωμένοι.

Μέσα στις διακοπές είχαμε την ατυχία να μάθουμε ότι μόνο στον ΕΟΕΔΣΑΠ, μπορεί ο ΕΛΕΓΧΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΣ. Ότι και να λέει το Σύνταγμα, στο ΥΠΕΚΑ έχουμε τους δικούς μας κανόνες. Να ήταν και νόμιμοι, θα ρωτάγαμε στη συνέχεια "εάν το νόμιμο είναι και ηθικό" (... η γνωστή ρήση με τα γνωστά .... αποτελέσματα).

Όμως δεν είναι νόμιμο, αγαπητοί συνάδελφοι, ο κος Γιάννης Ραζής, Γενικός Διευθυντής της ΕΕΑΑ να είναι μέλος του ΔΣ του ΕΟΕΔΣΑΠ. Το χειρότερο όμως είναι ότι κάποιοι δεν είχαν την εξυπνάδα (ή μάλλον την "εμπειρία"), να μην τον ορίσουν τουλάχιστον με την ιδιότητα του γενικού διευθυντή ενός Συλλογικού Συστήματος. Το ακόμη όμως χειρότερο είναι ότι κάποιοι παραπλάνησαν την Υπουργό μας για να το αποδεχτεί. Το παραμύθι που είπαν είναι ότι θα εκπροσωπεί τα Συστήματα στο ΔΣ. Αυτό δηλαδή που είχαν ζητήσει και στη δημόσια διαβούλευση του Νόμου, το οποίο όμως δεν έγινε αποδεκτό από την Υπουργό, γιατί ο ΕΛΕΓΧΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΣ.

Φαντάζεστε να έλθει θέμα για παρανομίες και παρατυπίες της ΕΕΑΑ στο ΔΣ και να αρρωστήσει το τακτικό μέλος Βαγγέλης Τερζής ; Θα ψηφίσει ο κος Ραζής για το θέμα που τον αφορά ; Είναι νόμιμο άραγε; Είναι ηθικό άραγε; Ή είναι και νόμιμο και ηθικό άραγε; 

Και όλα αυτά για το golden boy που αμοίβεται με 120.000 ευρώ ετησίως από την ΕΕΑΑ, με τα χρήματα που πληρώνουν οι διαχειριστές, τα οποία πήγαιναν και για τη "Βίλα της Κηφισιάς", που είχε έδρα η ΕΕΑΑ, αλλά και για τις αμοιβές των golden boys που τη διοικούν, με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.

Επίσης, καλή περίπτωση είναι να έλθει για έγκριση νέο συλλογικό σύστημα συσκευασιών. Πάλι, ο κος Ραζής θα μιλήσει και θα ψηφίσει για την έγκριση του ανταγωνιστή του;

Μήπως όμως η Υπουργός παραπλανήθηκε από στενό της συνεργάτη, όπως ακούμε στους διαδρόμους; Ποια άραγε να είναι τα κίνητρα αυτού που έκανε τη συγκεκριμένη εισήγηση ; Πολλά ακούγονται στους διαδρόμους.

Ως πότε θα πιστεύουν κάποιοι ότι μπορούν να παραπλανούν την Υπουργό που τους έχει εμπιστευτεί και θα πιστεύουν ότι κάποια πράγματα θα μένουν μόνιμα κρυφά;

Βέβαια, το σημαντικό ερώτημα είναι έως πότε θα συνεχιστεί αυτή η παρανομία στο νεοσύστατο ΔΣ του ΕΟΕΔΣΑΠ ;


4 σχόλια:

  1. Καλά, δεν υπάρχει κάποιος να το πει στην υπουργό; Από τα blogs πρέπει να ενημερώνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ, ΔΙΕΡΩΤΑΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΙΣΤΑΜΑΙ. ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ (Δ/ΝΤΕΣ, ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ, ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΕΣ), ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΡΑΓΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΑΞΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ Υ.Π.Ε.Κ.Α. ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Ο.Ε.Δ.Σ.Α.Π.; ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΤΕΡΖΗΔΕΣ, ΟΙ ΡΑΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ Υ.Π.Ε.Κ.Α. ΣΤΟΝ Ε.Ο.Ε.Δ.Σ.Α.Π.; ΠΟΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΝΕΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ; ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Ή ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ ΓΕΝ. Δ/ΝΤΗ ΤΗΣ ΕΕΑΑ; ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Ή ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ WWF; ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΘΟΥΝ; ΕΚΕΙΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ Ή ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ, ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΑΡΕΟΥΛΑΣ; ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ Ν' ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΝ, ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΤΟ, ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ - ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ, ΕΠΙΔΙΩΚΟΝΤΑΣ Ν' ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΠΟΥ ΥΠΟ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ & ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΜΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΙΣ ΛΩΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ. Η κα ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΑΡΑΓΕ Θ' ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΕΠΑΞΙΑ, ΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΟΕΔΣΑΠ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΕΔΣΑ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΑ & ΓΥΡΩ ΑΠ' ΑΥΤΗΝ; ΜΑΚΑΡΙ, ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ (ΟΠΟΙΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΕΤΑΙΡΙΚΟ, ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΟ). ΑΣ ΜΗ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ. ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ & ΛΟΓΟΔΟΤΟΥΝ. Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ Θ' ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΥΧΟΝ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ, ΦΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ... ΟΜΩΣ, "ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟΥ ΤΟΠΟΥ.
    ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΙ ΑΞΙΟΤΙΜΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΤΑΞΗ.
    ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ «ΜΥΣΤΙΚΟ» ΟΤΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΣ «ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ !!!! (Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΡΜΗΝΕΙΑ). ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ Ο ΝΟΜΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΥΠΟΧΡΕΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ?
    ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ «ΕΟΕΔΣΑΠ», ΕΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΚΑΙ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΑ, ΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ, ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.

    ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ,
    ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΑ ΑΥΤΑ (ΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ) ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ
    ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ, ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΥΨΗΛΟΙ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ.

    ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ
    ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΕΟΕΔΣΑΠ

    Η ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ! ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΙΑ «ΠΕΡΙΕΡΓΗ» ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ, ΥΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ. ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ.

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΛΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ.

    ΕΧΕΤΕ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ.

    ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ.
    ΟΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΥΡΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.
    ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΛΕΓΞΑΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ?
    ΤΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή