Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Ανακυκλώνοντας απ' το νηπιαγωγείο! Οχι στην Ελλάδα, δυστυχώς

Τώρα τελευταία, με αφορμή την κρίση του χρέους στη Νότια Ευρώπη, νομίσαμε ότι όλοι γίναμε ίσα και όμοια, επειδή Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία βρεθήκαμε στο στόχαστρο των κερδοσκόπων. Αμ δε... Μεσόγειοι μπορεί να είμαστε όλοι, αλλά απέχουμε παρασάγγας! 

Ενας Ελληνας καθηγητής από τον Πύργο Ηλίειας βρέθηκε επισκέπτης σε σχολείο στην Πορτογαλία, στα πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος και μας ανοίγει τα μάτια στο πολύ καλό blog που έχει. 

Ανάμεσα λοιπόν στις συγκρίσεις για τα σχολεία στην ελληνική και πορτογαλική επαρχία σημειώνει πως «πάρχουν επίσης  ειδικά δοχεία ανακύκλωσης χαρτιού, γυαλιού, πλαστικών μπουκαλιών και πάσης φύσεως ηλεκτρικών λαμπτήρων στο προαύλιο αλλά και στην είσοδο του σχολείου. Στην Πορτογαλία, η ανακύκλωση εφαρμόζεται στην πράξη από το… Νηπιαγωγείο, με… εστιατόριο, όπου οι μαθητές και οι δάσκαλοι τρώνε καθημερινά αυστηρά διαιτολογικά καθορισμένο υγιεινό φαγητό. 

Επίσης, είδαμε ένα υπερσύγχρονο και ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ κυλικείο με μεγάλη ποικιλία υγιεινών για τα παιδιά τροφών, μαθητές να κυκλοφορούν με netbook συνδεδεμένα με το ασύρματο Internet του σχολείου και ένα γραφείο διδασκόντων στο οποίο, κυριολεκτικά, ντρέπεται να μπει κανείς μέσα, από τη λειτουργικότητά του, την άρτια και μοντέρνα υλικοτεχνική και υπερσύγχρονη τεχνολογική υποδομή του. Είδαμε, ακόμα, καλαίσθητες αίθουσες διδασκαλίας, καθεμία από τις οποίες διέθετε δικό της projector, μεγάλους, άνετους και ασφαλείς διαδρόμους και… ειδική αίθουσα ξεκούρασης (!!!) των μαθητών».  

Και όλα αυτά σε μια επαρχιακή πόλη 6.500 κατοίκων.

Διαβάστε όλο το πολύ ενδιαφέρον άρθρο στη διεύθυνση: http://pyrgos-news.blogspot.com/2010/06/blog-post_6782.html και δείτε και τις φωτογραφίες που τράβηξε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου