Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Μαθητές ανακύκλωσαν 120 τόνους υλικών σε 3 εβδομάδες!


Μέσα σε όλα τα γκρίζα και μαύρα που διαπιστώνουμε καθημερινά στο χώρο της ανακύκλωσης (δείτε και τα τελευταία post για τα νοσοκομειακά απόβλητα και την "ανακύκλωση" στο δήμο Μοσχάτου), συναντήσαμε επιτέλους και μια ιδιαίτερα ευχάριστη και ελπιδοφόρα είδηση διαβάζοντας το www.parapolitika.gr:

"Περισσότεροι από 400 μαθητές, από 11 δήμους της χώρας, παρέδωσαν προ ημερών μάθημα περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Το εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών, "Ανταποδοτική Ανακύκλωση", βράβευσε σε γιορτή που πραγματοποιήθηκε στο Ζάπειο, τους μαθητές που πρώτευσαν στους Διαγωνισμούς Ανακύκλωσης των "Μεγάλων Γιορτών Ανακύκλωσης" που πραγματοποιήθηκαν σε Δήμους όλης της χώρας. 

Τα βραβεία απένειμαν εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας σε παιδιά που κατάφεραν να ανακυκλώσουν σε τρεις εβδομάδες, μέσω των μηχανημάτων της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, περισσότερους από 120 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών. Τα σχολικά τμήματα που πήραν μέρος στο Μεγάλο Διαγωνισμό Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, ο οποίος ολοκληρώθηκε λίγο πριν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, κατόρθωσαν να ανακυκλώσουν συνολικά 2.092.631 πλαστικές, γυάλινες και μεταλλικές συσκευασίες! Το σχολικό τμήμα που συγκέντρωσε τις περισσότερες συσκευασίες (19.621 συσκευασίες) ήταν το ΣΤ1 του 53ου Δημοτικού Σχολείου, Ηρακλείου Κρήτης.

Στην τελετή απονεμήθηκαν έπαθλα στα τρία σχολικά τμήματα που πρώτευσαν σε κάθε Δήμο. Όλοι οι μαθητές των τμημάτων αυτών έλαβαν netbooks, ποδήλατα, ipod, mp3 players και mp4 players. Χορηγοί των επάθλων ήταν οι εταιρίες VODAFONE, CARREFOUR, YOU.gr της INFOQUEST και ΠΛΑΙΣΙΟ.


Τη Γιορτή της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννης Μανιάτης, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Ανδρέας Ανδρεόπουλος, o Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κώστας Καρτάλης, η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του εθνικού Συλλογικού Συστήματος Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών «Ανταποδοτική Ανακύκλωση», κα Φλωρεντία Κουλαμπά και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, κ.κ. Νίκος Κακλαμανάκης και Βασίλης Πολύμερος. Στη τελετή συμμετείχαν ακόμη οι κ.κ. Παναγιώτης Φασούλας, Δήμαρχος Πειραιά, Χατζής Χατζηευθυμίου, Δήμαρχος Ροδίων, Νικόλαος Σαράντης, Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων, Νικόλαος Χιωτάκης, Δήμαρχος Κηφισιάς καθώς και αντιπροσωπείες των Δήμων όλης της χώρας, οι οποίοι απένειμαν τα έπαθλα στους νικητές".


Μπράβο στα παιδιά!

Οι "Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης" οργανώθηκαν από την "Ανταποδοτική Ανακύκλωση" σε 11 Δήμους της χώρας (Πειραιά, Ηρακλείου Κρήτης, Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Αγίας Παρασκευής, Χολαργού, Αγίων Αναργύρων, Ρόδου, Μυτιλήνης, Τήνου και Βαθέως Σάμου) με τη συμμετοχή μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από 475 σχολεία.

Για τη συμμετοχή στους "Μεγάλους Διαγωνισμούς Ανακύκλωσης", οι μαθητές, αλλά και οι οικογένειές τους, ανακύκλωσαν μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες στα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που λειτουργούν στους αντίστοιχους δήμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου