Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Μεγάλη εθνική επιτυχία η αποφυγή του προστίμου για τους ΧΑΔΑ (με κάποιο κόστος...)

Μέσα σε όλη τη μιζέρια και τη συνεχή διαπίστωση της τραγικής οικονομικής κατάστασης της χώρας και όλων εμάς, ήλθε μια είδηση που μας θυμίζει το γνωστό "έξω πάμε καλά".

Με μεγάλη χαρά μάθαμε ότι γλυτώσαμε τα υψηλά πρόστιμα για τις πολυετείς καθυστερήσεις στο κλείσιμο των ανεξέλεγκτων χωματερών (ΧΑΔΑ). Είναι μεγάλη η χαρά μας, γιατί τα πρόστιμα θα έβγαζαν χρήματα από το ταμείο της χώρας, οπότε ο "αγαπητός" Παπακωνσταντίνου δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να έβαζε μια έκτακτη εισφορά ίση με το πρόστιμο! Άρα, τα νέα της συνάντησης του Υπουργού Ραγκούση και της Υπουργού Περιβάλλοντος με τον Επίτροπο, μας είναι πολύ ευχάριστα. Φαίνεται ότι η διαπραγμάτευση του Υπουργού Εσωτερικών και της Υπουργού μας πήγε περίφημα. Μπράβο λοιπόν στους 2 Υπουργούς.

Όμως δυστυχώς στους διαδρόμους της Υπηρεσίας κυκλοφόρησαν και κάποια νέα που δεν είναι και τόσο ευχάριστα.

Έτσι, ενώ η αποστολή του Υπουργείου Εσωτερικών ήταν πλήρης και μελετημένη (δηλαδή τον Υπουργό συνόδευσε η Υφυπουργός και ο ΓΓ), η Υπουργός μας ήταν μόνη της. Δυστυχώς, ο δικός μας Υφυπουργός και ΓΓ, έμαθαν τα νέα από τις ειδήσεις.

Δυστυχώς στην προετοιμασία της πολύ σημαντικής συνάντησης στις Βρυξέλες, δεν βοήθησε κανένας υπηρεσιακός, ούτε καν κανένας πολιτικός του Υπουργείου. Από ότι κυκλοφόρησε έντονα, ο μοναδικός που ασχολήθηκε ήταν ο γνωστός άγνωστος (μετακλητός) σύμβουλος του 4ου ορόφου, αν και δεν μαθεύτηκε αν προετοίμασε κάτι συγκεκριμένο. Δηλαδή για ένα εθνικό θέμα με μεγάλη οικονομική διάσταση, δεν ασχολήθηκε κανείς στο Υπουργείο.

Μήπως για αυτό οι φήμες λένε ότι όλη η προετοιμασία της σημαντκής συνάντησης έγινε από το Εσωτερικών; Μήπως αυτό δεν είναι ότι καλύτερο και αδικεί την εικόνα όλων εμάς που έχουμε χύσει πολύ ιδρώτα και πολύ δουλειά για τόσα χρόνια ;  

Μήπως έτσι αχρηστεύεται η γνώση τόσων συναδέλφων αλλά και αφαιρούνται (στην πράξη) αρμοδιότητες του Υπουργείου; Για αυτό ίσως ακούγεται όλο και πιο συχνά αλλά και πιο έντονα, ότι έχει δημιουργηθεί ένα παράκεντρο εξουσίας που αποτελείται από τον γνωστό άγνωστο ; Μήπως αυτό έχει αφήσει να υπάρχουν επικίνδυνες διαδρομές που μπορούν να αξιοποιηθούν χωρίς τη γνώση της Υπουργού και να  εκθέσουν το Υπουργείο ;

Είναι άραγε τυχαίο που ακούγεται πολύ συχνά αλλά και πολύ έντονα, ότι το παράκεντρο δεν ειναι αποτελσματικό και είναι μόνιμα σε πανικό, κάνοντας κινήσεις και συμφωνίες που εκθέτουν το ΥΠΕΚΑ ; 

Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος! Ο γνωστός άγνωστος έλεγε σε όλους ότι θα είναι ο μοναδικός που θα συνοδεύσει την Υπουργό στις Βρυξέλες, και την Παρασκευή δεν μας τίμησε με την παρουσία του στο Υπουργείο. Μάθαμε πως τελικά δεν πήγε στις Βρυξέλες!!!

Οι φήμες που θέλουν το Υπουργείο Εσωτερικών να τον έκοψαν από την αποστολή, δεν έχουν ακόμα διασταυρωθεί !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου