Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Ο κόσμος το 'χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι!

Το ...εντυπωσιακό ποσοστό του 3,87% (στο σύνολο των ποσοτήτων που ανακυκλώθηκαν) έφτασε το 2009 η ανακύκλωση του γυαλιού από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ). Στην περίπτωση του ξύλου οι ποσότητες που ανακυκλώθηκαν δεν ξεπερνούσαν το 4,60% του συνολικού υλικού. Η εγκατάλειψη κάθε προσπάθειας ανακύκλωσης των άλλων υλικών (πέραν του χαρτιού / χαρτονιού) από την ΕΕΑΑ είναι γνωστή στους πάντες εδώ στο υπουργείο. 

Η πολιτική ηγεσία προβληματίζεται εσχάτως με τα εντυπωσιακά χαμηλά ποσοστά ανακύκλωσης όταν ο εθνικός στόχος για το γυαλί προβλέπει πως πρέπει να ανακυκλώνεται το 60% των ποσοτήτων που πάνε στα σκουπίδια και στο ξύλο το 15%.

Προβληματίζεται ακόμα περισσότερο όταν πυκνώνουν τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στα έργα και τις ημέρες της ΕΕΑΑ. Οι μπλε κάδοι αντί για πρότυπο ανακύκλωσης τείνουν να καταστούν συνώνυμο κάθε αμαρτίας του δημοσίου και των δημοτικών αρχών...

Τελευταίο κρούσμα ο Ελεύθερος Τύπος ο οποίος "φιλοδώρησε" με δισέλιδο κείμενο την ΕΕΑΑ. Στο ρεπορτάζ αναφέρονται κατά βάση στοιχεία που έχουν φιλοξενηθεί σ' αυτό το ιστολόγιο.

Οσοι δεν κατάφεραν να διαβάσουν το κείμενο μπορούν να δουν τις δύο σελίδες του Ελεύθερου Τύπου εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου